
Colecția cărții pentru copii s-a îmbogățit recent cu un titlu ales cu atenție, pentru grupa de vârstă între 2 și 10 ani. Reacțiile cititorilor vin să confirme că noua cărticică este binevenită, trebuincioasă și apreciată.


Firul epic al poveștilor cultivă atenția și predispune la un stil de viață sănătos, prin citit. Modul în care autoarea punctează locurile cheie pentru anumite acțiuni, face lectura vie, fluentă, captivantă. Părinților epuizați după o zi obositoare, li se întinde o mână de ajutor, prin indicațiile de lecturare. Astfel, succesul poveștii de seară este garantat, în pofida greutăților, lipsei chefului, tensiunilor acumulate peste zi.
Cartea este un tot, format din două jumătăți, două povești diametral opuse, care s-au atras reciproc cu forța pe care contrariile o pot genera.


Povestea de zi radiază tărie, forță, putere emoțională, în timp ce povestea de seară emite candoare, gingașie, dedicare și altruism.
Empatia față de personajele poveștilor izvorăște natural, copilul, respectiv lectorul fiind încurajați să se implice activ în firul epic al întâmplărilor.
Prima parte a cărții în format audio:
RECENZIA AUTORULUI
Cărticica mea dragă, îți doresc să bucuri ochişori şi urechiuşe de copii curioşi, să aduci bucurie în suflețele lor şi beneficii pe termen lung!
Intenția mea pentru tine a fost ca tu să poți sădi sau întări, însuşiri benefice copilului, în procesul său de dezvoltare.
Aşa că draga mea, tu ai în tine două poțiuni magice.
Prima este poțiunea curajului şi atitudinii de învingător, care poate face față frustrării, pentru a-şi atinge scopul propus – în cazul poveştii „Alice, micuța ciclistă”, scopul este mersul pe bicicletă.
A doua poțiune este complexă. Ea adună atât empatie (copilul este încurajat să empatizeze cu „Omulețul” din carte şi să îl ajute), cât şi atenție (copilul este încurajat să se concentreze, în procesul de ajutare a „Omulețului”), inventivitate, vizualizare.
Botezul cărții Două poveşti care au vrut să stea împreună, a avut loc pe 23 ianuarie sub forma unui interviu live cu editura CURS https://fb.me/e/K8HYLjrZ.
RECENZIA EDITURII CURS
Cum ar descrie editura CURS Cartea celor două poveşti care au vrut să stea împreună?
Cristina Sorina Popa – DOUĂ POVEȘTI CARE AU VRUT SĂ STEA ÎMPREUNĂ
Librărie » Cărți pentru copii

Două povești pentru copii, diferite între ele ca noaptea de zi, s-au întâlnit și s-au plăcut. La început, fiecare și-a dorit să ia locul celeilalte, dar până la urmă au ajuns să se mute împreună, sub aceleași coperte…
„Alice, micuța ciclistă” este povestea de zi, luminoasă, energică și optimistă, despre o fetiță curajoasă și isteață care își învață prietenii să „îmblânzească” bicicleta, așa cum a învățat-o și pe ea tati:
„‒ Tati-al meu mi-a spus odată
S-am curaj, să fiu „bărbată”,
Puternică, hotărâtă,
Să nu mă las doborâtă!
Dacă vrei să să reușești,
Bicicleta o strunești
Ca pe un cal nărăvaș,
Pe care-l vrei drăgălaș.”
„Omulețul fără nume” este o poveste pe care copiii o vor iubi! o poveste de seară, liniștită, creativă, prin care copilașii pregătiți de culcare sunt invitați să-l ajute pe Omuleț să-și găsească numele perfect… iar apoi să adoarmă împreună cu el, fericiți și împăcați:
„Și a început să scrie
Nume, multe, pe hârtie.
Cum crezi că i-ar sta mai bine?
Te întreabă-acum pe tine.
Ar fi mai frumos să-l cheme Marin?
Sau ar suna bine să-l strigăm Alin?
……………………………
Omulețul nostru tare-i obosit.
A fost greu, dar bravo! nume i-ai găsit!
Acum, Omulețul merge la culcare,
Somnoros, dar mândru și plin de-ncântare.
O s-adoarmă iute și zâmbind ușor.
Hai și tu la nani, dragă puișor.
Ai avut de muncă, nume să-i găsești,
Iar acum e vremea să te odihnești.”
RECENZIA FĂCUTĂ DE BUCURIA LECTURII
O surpriză foarte frumoasă tocmai ne-a fost oferită, prin recenzia primită de la „Bucuria lecturii”. Începe așa:

Poveștile în rime au un farmec aparte și toți copiii le adoră. Rimele sunt amuzante și au o muzicalitate care-i încântă pe cei mici, iar acest lucru face lectura să fie mai distractivă. ”Două povești care au vrut să stea împreună”, de Cristina Sorina Popa este o cărticică tare frumoasă, cu rime haioase, care îți aduc zâmbetul pe buze.
… De ce recomand Două povești care au vrut să stea împreunăPovestioarele au o energie pozitivă și transmit mai multe mesaje pozitive. Iată ce vor învăța copiii din această cărticică tare frumușică:
Dacă prima povestioară are multe învățăminte de transmis, a doua este interactivă. Ea îi provoacă pe cei mici să empatizeze cu personajul principal, să ia atitudine și să-i găsească băiețelului un nume frumos. Povestea este presărată cu pauze de gândire, timp în care cei mici trebuie să aleagă un nume potrivit. |
Mai multe detalii despre frumoasa apreciere, plus multe alte recenzii de carte, recomandări în domeniul dezvoltării personale, activități pentru copii, sfaturi de călătorie găsiți pe site-ul bucurialecturii.
RECENZIA FĂCUTĂ DE BOOKURIA
A doua surpriză minunată a fost oferită de către „Bookuria”, prin recenzia proaspăt publicată la ei pe site. Începe așa:

Mai multe detalii despre această recenzie, plus multe alte informații de calitate despre cărți și evenimente culturale găsiți pe site-ul bookuria.
RECENZIA FĂCUTĂ DE MICUL RINOCER

Mai multe detalii despre această încântătoare recenzie găsiți aici, alături de foarte multe articole super interesante, despre aproape orice aspect al copilăriei și părinției.
Micul rinocer acoperă o gamă foarte bogată de informații, care vin mai ales în ajutorul părinților aflați la început de drum, dar vin și să completeze bagajul de cunoștințe al celor care au acumulat deja experiență.
Vă recomand cu drag: https://miculrinocer.ro/
